Dr. Bendzsel Dániel

Dr. Bendzsel Dániel állatorvos menedzser szakállatorvos

Az állatorvosi diploma megszerzése előtt három évig pedagógiai tanulmányokat folytattam az ELTE-n, talán ennek is köszönhetem, hogy az oktatás mindig fontos szerepet játszott az életemben: fülészeti és praxismenedzsment témakörben Egyetemünk meghívott előadója vagyok, utóbbi terület kapcsán a posztgraduális képzésben is részt veszek. 2014-ben megkaptam a “gyakorlati képzés mesteroktatója” címet, részt veszek szakdolgozatok bírálatában, valamint külsős konzulens témavezetőként is igyekszem kis részt vállalni az állatorvosképzésben. Jelenleg a hazai képzésen kívül külföldi, posztgraduális ERASMUS hallgatók magyarországi gyakorlatvezetésével is foglalkozom. Fülészet témakörben konferenciák, webinarok rendszeres előadója vagyok, jelenleg javarészt ezen a területen is dolgozom.

2006-ban kaptam meg állatorvosi diplomámat, majd a következő másfél évtizedben volt szerencsém az Egyesült Államokban, Budakeszin, majd Budapesten dolgozni, alkalmazottként, majd a Hungarovet Állatkórház társalapítójaként, újabban pedig a Fuziovet Állatkórház társtulajdonosaként, és egyik vezetőjeként. Kiváló mestereim, főnökeim és kollégáim voltak, és vannak: szerencsésnek tartom magam, hogy barátaimként is gondolhatok mindannyiukra.

Másik szenvedélyem a praxismenedzsment. Ezen a területen számos hazai cikkem jelent meg, valamint örömmel próbálok konferenciákon, előadásokon újabb híveket szerezni ennek a fontos területnek. Ehhez kapcsolódóan hosszú évek óta veszek részt a kamarai munkában is: háttéranyagok készítésén és bizottsági tagságon kívül 2018 óta elnöke vagyok a MÁOK Praxisvezetői Tagozatának, ahol vezetésemmel az elmúlt két évben több fontos területet igyekeztünk a köztudatba emelni: az árképzés, az áremelések, a kórlap adás, a szakmánk elnőiesedése, a fiatal generációk beilleszkedése, az emberorvosi kapcsolatrendszer erősítése, a praxisminősítés mind olyan területek, amiket érintettünk. Cikkek, szabályzat módosítások, előadások, rendezvények tették emlékezetessé az elmúlt évek tagozati munkáját számunkra.

Szívügyem a fiatal korosztály képviselete. Meggyőződésem, hogy Karunk jövője a következő években dől el, és minden Rajtuk múlik majd. Kiemelten fontosnak tartom a hazai kisállatorvoslás felzárkóztatását a világ élvonalához. Hiszem, hogy a Magyar Állatorvosi Kamara – megfelelő munkával, és a fentiekre nyitott, lelkes vezetőkkel – sokat tehet a jövőben ezekért a célokért. A szakmapolitikai és társadalmi szerepvállalás örökségem is: bőriparos dédapám, mérnök nagyapám és mérnök-közgazdász édesapám mind erre az útra léptek, és saját szakmájuk szervezeteiben komoly szerepeket vállaltak. Negyvenéves koromon túl, ötletekkel, energiával és lelkesedéssel tele, magam is szeretnék Karunk hasznára válni.

A tisztújítás során a budapesti elnökségért, területi és országos küldötti pozíciókért indulok. Az esetlegesen előttem álló feladatokra szolgálatként tekintek, és minden tudásom és lelkesedésem igyekszem az általam képviseltek hasznára fordítani. Vállalásaim – számonkérhető módon – a Budapesti Program link alatt olvashatók.