Dr. Bendzsel Dániel

DR. BENDZSEL DÁNIEL
országos elnökségi tag
jelölt (aspiráns)

2006-ban kaptam meg állatorvosi diplomámat, majd a következő másfél évtizedben volt szerencsém az Egyesült Államokban, Budakeszin, majd Budapesten dolgozni, alkalmazottként, majd a Hungarovet Állatkórház társalapítójaként, újabban pedig a Fuziovet Állatkórház társtulajdonosaként, és egyik vezetőjeként. Kiváló mestereim, főnökeim és kollégáim voltak, és vannak: szerencsésnek tartom magam, hogy barátaimként is gondolhatok mindannyiukra. A tudás továbbadásáról, a szakmáról, az emberségről és a kitartásról a legtöbbet Dr. Gál Sándortól tanultam.

A hétköznapokan kisállat-fülészettel foglalkozom. Szeretem ennek a szakterületnek az összetettségét: hogy egy területen belül elmélyülhetek több diszciplina titkaiban is: a bőrgyógyászat, neurológia, sebészet, képalkotás mind fontos részterületek, amik minden eset alkalmával más módon kapcsolódnak egymáshoz. Szeretem napról napra érezni, hogy minél többet tapasztalok, annál kevesebbet tudok, annál több újdonsággal találkozom.

Állatorvos-menedzser szakállatorvosként fontos szenvedélyem még a praxismenedzsment. Ezen a területen számos hazai cikkem jelent meg, valamint örömmel próbálok konferenciákon, előadásokon újabb híveket szerezni ennek a fontos területnek. Ehhez kapcsolódóan hosszú évek óta veszek részt a kamarai munkában is: háttéranyagok készítésén és bizottsági tagságon kívül 2018 óta elnöke vagyok a MÁOK Praxisvezetői Tagozatának, ahol vezetésemmel az elmúlt két évben több fontos területet igyekeztünk a köztudatba emelni: az árképzés, az áremelések, a kórlap adás, a szakmánk elnőiesedése, a fiatal generációk beilleszkedése, az emberorvosi kapcsolatrendszer erősítése, a praxisminősítés mind olyan területek, amiket érintettünk, és személyesen folyamatosan foglalkoztatnak azóta is. Cikkek, szabályzat módosítások, előadások, rendezvények tették emlékezetessé az elmúlt évek tagozati munkáját számunkra.

A Kamara munkájába a Tagozaton kívül bizottsági tagsággal, háttéranyagok készítésével kapcsolódtam be, majd 2020 decembere óta a MÁOK Fővárosi Szervezetének elnöke, és országos küldött vagyok. A kapott bizalom nagyban megerősítette a jó csapatmunkába vetett hitemet, és óriási lendületet ad a következő négy évre vállalt feladatok elvégzéséhez.

Szívügyem a fiatal korosztály képviselete. Egyetemünk gyakorlati képzésének mesteroktatójaként az elmúlt évtizedben rengeteg hallgató gondolatait ismerhettem meg, tanulhattam Tőlük. Meggyőződésem, hogy Karunk jövője a következő években dől el, és minden Rajtuk múlik majd. Kiemelten fontosnak tartom a hazai kisállatorvoslás felzárkóztatását a világ élvonalához. Hiszem, hogy a Magyar Állatorvosi Kamara – megfelelő munkával, és a fentiekre nyitott, lelkes vezetőkkel – sokat tehet a jövőben ezekért a célokért. A szakmapolitikai és társadalmi szerepvállalás örökségem is: bőriparos dédapám, mérnök nagyapám és mérnök-közgazdász édesapám mind erre az útra léptek, és saját szakmájuk szervezeteiben komoly szerepeket vállaltak. Negyvenéves koromon túl, ötletekkel, energiával és lelkesedéssel tele, magam is szeretnék Karunk hasznára válni, egy kiváló csapatban, a MÁOK országos elnökségének tagjaként.