Dr. Keresztes Zsolt

Dr. Keresztes Zsolt állatorvos menedzser szakállatorvos

1994-ben diplomáztam, ösztöndíjasként Angliában tanulhattam, és Spanyolországban dolgozhattam, így a pályához szükséges szakmai gyakorlatom jórészét is ezekben az országokban szereztem. 1996-2000 között Pécsen voltam pályakezdő, és ott lettem családos, azután a Dunakanyarba költöztünk. 2010 óta Verőcén praktizálok. A kezdetektől a kisállatpraxisban dolgozom, de – a Dunavetnél töltött másfél évtized révén –  az állatgyógyszer-forgalmazásra is nagy rálátásom lett. A napi praxis mellett szakmai anyagok szerkesztésével és fordításával foglalkozom, spanyol és angol nyelveken.

Mióta az eszemet tudom közösségi vagy szervező munkát végzek, ez a hobbim. Állatorvosi és civil kisközösségek tevékeny tagja vagyok most is, a Magyar Állatorvosi Kamarában az 1996-os indulása óta dolgozom: Baranya és Pest megyékben titkárként több cikluson át, országos küldöttként, vagy az oktatási bizottságban. Az évtizedek alatt szenvedélyemmé vált az országos állatorvos továbbképzések szervezése in situ és VET WEBINAR formában egyaránt.

Nagyon sikeresnek, tapasztalatokban és eredményekben gazdagnak éltem meg az eddigi kamarai munkámat, melyet mindenképp szeretnék folytatni – mind megyei, mind pedig országos szinten. Szeretek nagyban gondolkodni.

Sportolóként és közösségi emberként pontosan tudom, hogy mi a befektetett munka, mi a valós teljesítmény, és miben áll a csapatjáték. Az elmúlt bő két évtizednyi kamarai munkáim során is mindig erre figyeltem, és szerencsésnek mondhatom magam, hogy a legnagyszerűbb kollégákkal dolgozhattam együtt, illetve dolgozhatok most is – egy csapatban.