Dr. Koltai Zsófia

Dr. Koltai Zsófia PhD, kisállatklinikus szakállatorvos

2006-ban kaptam kézhez az állatorvosi diplomámat. Már ez egyetemi éveim alatt a kisállatonkológia felé fordult az érdeklődésem, az aktív pályám nagy részét daganatos betegek szakellátásával töltöttem, az elmúlt években kizárólag ezzel foglalkoztam. Érdeklődési területem a belgyógyászati onkológia, ebben a témában szereztem tudományos fokozatot 2020-ban. Részt vettem az Egyetemen a Kórélettan, a Laboratóriumi diagnosztika, az Állatorvosi klinikai társállat-onkológiai diagnosztika és terápia graduális, valamint az Állatorvosi onkológia posztgraduális tárgyak oktatásában. Szívügyem az onkológiai ellátás színvonalának emelése a hazai praxisokban, ehhez különböző továbbképző előadásokkal és webinar kurzusokkal igyekszem hozzájárulni.

A kamarai munkába 2019-ben kapcsolódtam be, kezdetben az Országos Oktatási Bizottság tagjaként, majd a Specialista Bizottság elnökeként. Büszke vagyok arra, hogy a szemészeti és bőrgyógyászati szakrendelés feltételeinek szabályozásával, valamint a kisállatszemész specialista képzés megalkotásával megtettük az első lépéseket a szakági specializációk szabályozásának hosszú útján, és ezzel elkezdtük egy nagyon régi adósság törlesztését.

 A MÁOK RESTART csoportban számomra a csapat névsora a garancia a változásra és egy progresszív, szolgáltató kamara megalkotására. Ehhez szeretnék az önkéntes praxisminősítés előremozdításával, a szakági specializáció további szabályozásával – a magam szerény eszközeivel – hozzájárulni. Hiszem, hogy az állategészségügyi ellátás színvonalának, és ezáltal a  praxisok értékének növelése közös érdekünk.