Dr. Csizmás Máté

A nevem dr. Csizmás Máté, 30 éves vagyok, szoftverfejlesztési, cikkírói, társadalmi és 5 év állatorvosi munkatapasztalattal. Állatorvosként a Murmuczok Állatgyógyászati Centrum csapatában dolgozom.

Budapesten élek, de nem szakadtam el a szülőfalumtól sem. Ceglédbercel független önkormányzati képviselője vagyok, ahol később az állatvédelmi terveimet is szeretném megvalósítani. A MyPetNote (www.myptnote.com) petmanager és gazdi edukációs szoftver ötletgazdája és társalapítója vagyok. Ennek kapcsán online, társállat-egészségmegőrző funkciókat fejlesztek és számos ismeretterjesztő cikket írok az állattartói számára.

Fontosnak tartom, hogy javítsuk a Magyar Állatorvosi Kamara egyes funkcióinak működését, ugyanakkor arra jutottam, hogy nem szabad elhanyagolni egy másik lényeges komponenst sem: az állattartót. Hiába javítunk ugyanis az állatorvosi gyakorlat minőségén, ha célközönségünk döntő része nem fogékony a precíz vizsgálatainkra. Célom, hogy az állatorvosi tudást a maximális minőségben juttassam el az állattartókhoz a két állatorvosi látogatás közötti időszakban is. Számos betegség előzhető meg az állattartók képzésével, ám ez a terület jelenleg elhanyagolt. Hogy ne csak gyógyítsuk az állatokat, hanem meg is előzzük azok szenvedését, ehhez ki kell aknázni a mai, modern, internetes lehetőségeket. Az új állatorvosi kamarai irányzat képviselőiben látom azt a motivációt, hogy nyissanak a gazdik széleskörű online képzésére. Ez az általunk kinevelt tudatos gazdi réteg pedig nem más, mint a folyamatos szakmai fejlődésünk támasza. Bosszankodott már azon, hogy egy állattartó valami ostoba, megbízhatatlan forrásból informálódott? Ha a válasza igen, akkor máris van egy közös célunk. Szavazzon az új kamarai irányzat küldötteire, hogy megreformálhassuk a hazai állatorvoslást! És szavazzon rám, hogy megreformáljuk a hazai kisállattartást is! Köszönöm!