Dr. Kutlu Tímea

2011-ben végeztem az Állatorvosi Egyetemen. Ezt követően Törökországban, a bodrumi állatmenhelyen, majd az Animal Center nevű kisállatklinikán dolgoztam. Kislányom születése után két évvel családommal Budapestre költöztünk. Ebben az időszakban egyedül kellett helytállnom a család menedzselésében és a munka terén is, ami számos nehézségbe ütközött. 2017 novemberében úgy döntöttem, hogy saját vállalkozásba kezdek, amely budapesti táskás praxisként ma is sikeresen működik, idén pedig elvégeztem az Állatorvosi Egyetem Állatorvos-menedzser szakállatorvosi képzését.

Eddigi pályafutásom során rengeteg nehezítő körülménnyel kellett megküzdenem, kezdetben külföldi nőként helytállni más országban, ahol teljesen más felfogás szerint működik az állatorvoslás. Sokat köszönhettem Mugla megye főállatorvosának, és a törökországi állatorvosi kamara támogató hozzáállásának, így első kézből tapasztalhattam, milyen egy jól működő szolgáltató kamara. Hazatérvén kisgyermekes újrakezdő anyukaként nagyon nehéz volt összeegyeztetni a családot a munkával és számos más nem várt nehézségbe ütköztem. A MÁOK RESTART női programjának elkészítéséhez igyekeztem hozzájárulni saját tapasztalataimmal, ötleteimmel és szeretném támogatni azokat a női állatorvosokat, akik hasonló kihívások elé néznek a jövőben.

A MÁOK RESTART csoportban láttam meg a lehetőséget, hogy létrejöjjön egy szolgáltató kamara, ahol számít az állatorvos, mint ember és lehetőséget biztosít majd egy támogató közösség létrehozására. Ebben fontosnak tartom a külföldi kapcsolatok építését, mivel a fejlődés érdekében elengedhetetlen más nézőpontok, tapasztalatok cseréje. Szeretnék részt venni a külföldi kapcsolatok építésének szervezésében.