Dr. Laczkó László

Dr. Laczkó László állatorvos, a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület alapító tagja

1988-ban végeztem az Állatorvos Tudományi Egyetemen. Pályám kezdetén 2 évig üzemi
állatorvosként dolgoztam Alsónémediben, ahol egy tehenészet, illetve egy sertés törzstenyészet orvosi ellátása tartozott feladataim közé. 1990-ben, amikor lehetőség nyílt magánállatorvosi tevékenység végzésére, az elsők között nyitottam meg önálló praxisomat Budapesten.


Azóta hosszú utat jártam be, az egyszemélyes kis rendelőből mára a Budatétényi Állatkórház egy húsz fővel dolgozó egységgé nőtte ki magát, amely teljes körű diagnosztikai, illetve sebészeti ellátást nyújt pácienseink számára. Harminc éves pályafutásom alatt volt módom kitapasztalni a praxisépítés minden szépségét és nehézségét.


Jelenleg nem érzem azt, hogy a Magyar Állatorvosi Kamara érdemben képviselné az állatorvosok valódi érdekeit, illetve az állatorvosi munka színvonalának emeléséhez sem járulnak hozzá. Ezért úgy érzem, hogy szükség volna egy olyan szolgáltató Kamarára, mely ezeket feladatának tekinti, az összes praktizáló állatorvos érdekeit képviseli, legyen szó egyszemélyes kis rendelőkről, vagy sok állatorvost foglalkoztató komplexumokról.
Bokros teendőim mellett szívesen szakítanék időt arra, hogy egy olyan Kamara tisztségviselője legyek, amely valóban a magyar állatorvos társadalom minden tagjának az érdekeit egyaránt képviseli és a szakma színvonásának emelésén munkálkodik.
Három fiam közül a középső az Állatorvos Tudományi Egyetem hallgatója, többek között ezért is tartom fontosnak, hogy az utánunk következő állatorvos generáció munkáját már egy valódi érdekképviselet ellátó Kamara segítse.