Női program

Korábban az állatorvoslás kifejezetten férfi szakma volt. Az elmúlt 10-15 évben azonban a férfi-nő arány fokozatos megváltozása következett be, míg ma már az egyetemről kikerülő kollégák túlnyomó része nő.


Ez a folyamat nemcsak, hogy hatással van hivatásunk egészére, de egyes szakterületeken alapjaiban változtatja meg azt. Éppen ezért a MÁOK RESTART 2020 egyik kiemelten fontos feladataként fogalmazta meg az állatorvosnők képviseletét, valamint szorgalmazza nagyobb mértékű részvételüket a kamarai tisztségviselők és vezetők körében.


Programunk összeállítása során több mint 50, az állatorvoslás különböző területein dolgozó kolléganő bevonásával gyűjtöttük össze, és elemeztük az őket – minket – érintő leggyakoribb nehézségeket és problémákat, amelyek megoldásához szeretnénk segítséget nyújtani.

Hivatásunk gyakorlása közben mindannyiunk számára nehézséget jelent a munka és a magánélet egyensúlyának megtalálása. Különösen igaz ez a gyermeket, gyermekeket vállaló kolléganőkre, hiszen számukra az egyensúly megteremtése és fenntartása még egy támogató otthoni légkörben is komoly kihívást, és nem egyszer lehetetlen feladatot jelent.


Megfigyeléseink szerint egyre több családos állatorvos kollégánk és kolléganőnk szorul perifériára, dönt a pályaelhagyás mellett, és küzd a munkaerőpiacon való részvételért.


Egyre nagyobb figyelem irányul a segítő szakmákban dolgozókat – így az állatorvosokat – fokozottan érintő mentális problémákra is. A munkánkat kísérő mindennapos stressz-hatások nem megfelelő feldolgozása, a kiégés, férfit és nőt egyaránt veszélyeztet, ám a kutatások szerint mégis gyakrabban tapasztalható a nők körében.

A MÁOK RESTART 2020 NŐI PROGRAMJA három fő témakör köré szerveződik:

  • Részmunkaidős foglalkoztatás
  • Kisgyermekesek visszatérése a munkába
  • Kommunikáció, stressz-kezelés, mentálhigiénés támogatás

Néhány konkrét ötletünk és javaslatunk (csak a felsorolás szintjén):


1) Párbeszédet szorgalmazunk a részmunkaidős munkavállalás érdekében a munkáltatók és az alkalmazottak között. Ehhez szakmai, jogi, ill. könyvelési segítséget igyekszünk nyújtani.


2) Helyettesítő állatorvosok zárt online adatbázisának kiépítését tervezzük, ahol könnyebben egymásra találhatnak a részmunkaidős foglalkoztatást igénylő (nem csak) gyermekes kollégák és a részmunkaidős állást kínáló munkáltatók.


3) Pályázatfigyelő rendszer létrehozását tervezzük, amelyben külön fókuszt kapnak az olyan európai uniós és magyarországi pályázatok, amelyek kifejezetten a munkaerőpiacra visszatérő kolléganőket segítik.


4) Támogatjuk a CSED/GYED/GYES-en lévő kollégák kedvezményes részvételi díját a továbbképzéseken, ezzel is segítve tudásuk szinten tartását és fejlesztését.


5) Online tanfolyamok biztosításával segítjük a munkába való visszatérést azon kollégáknak, akik CSED/GYED/GYES, valamint hosszú betegszabadság után kezdenek újra dolgozni (igény esetén, kisgyermekes szülőknek ezt gyermekfelügyelettel egybekötött, klubszerű formában rendezzük meg).


6) Saját rendezvényeinken szakértő gyermekfelügyeletet biztosítunk, és szorgalmazzuk ezt más állatorvosi rendezvényeken is.

7) Támogatjuk kommunikációs tréningek szervezését, valamint az olyan rendezvényeket, amelyeken teret kap a stressz-kezelés, a kiégés megelőzése és kezelése, a munkahelyi csoportdinamika, a kliensek vagy a munkáltató irányából érkező zaklatás megoldása. Szorgalmazzuk mindezen témakörök beépítését a graduális és posztgraduális képzésekbe is.


8) Szükségesnek tartjuk, hogy az egyetemünkre készülő középiskolások halljanak szakmánk árnyoldalairól is a számukra szervezett, hivatásunkat népszerűsítő programokon.


9) A mentálhigiénés támogatás részeként, ingyenes segélyvonal indítását tervezzük, nem csak nőnemű kollégáknak.


10) Támogatjuk egy online home office rendszer kidolgozását, amely lehetővé teszi az otthonról történő munkavégzést, mely lehet pl. szakleletezés, kutatás, protokollok kidolgozása, szakirodalom készítése, marketing tevékenység (közösségi média platformok otthonról való kezelése) stb.


11) Könnyen kezelhető és áttekinthető, folyamatosan bővülő jogszabályi tárhely és adatbázis létrehozását szorgalmazzuk a következő témákban: összefoglaló az aktuális jogszabályokról, munkajogi alapismeretek, segítség a CSED/GYED/GYES igénylésben (online kalkulátor), konkrét tájékoztató az ezekhez kapcsolódó ügyintézési lépésekről stb.


12) Szorgalmazzuk, hogy a kolléganők – kamarai női fórumokon – osszák meg egymás között saját „jó gyakorlataikat” és tapasztalataikat, ezzel is elősegítve a többiek boldogulását.